Så nemt sparer du strøm om efteråret

Når efteråret står for døren, bruger vi mere tid indendørs. Varmen skrues op, lamperne tændes og vi bruger masser af elektronik. Det er hyggeligt, men kan også mærkes på elregningen.

Vi giver dig tre lette veje til at skære toppen af elregningen – uden at gå på kompromis med komfort og hygge.

1. Bæredygtigt lys

Kortere dage betyder, at vi tænder lys både ude og inde i længere tid. Det kan du sagtens gøre med god samvittighed, hvis du har skiftet lyskilderne til LED. Det giver nemlig store besparelser på strømforbruget – og så holder LED-pærer cirka 10 gange længere.

Sæt også automatik på din udendørsbelysning, så lamper tænder og slukker i forhold til dit behov. Du kan vælge enten en timer, et skumringsrelæ eller en bevægelsessensor.

2. Spil og underholdning med grøn samvittighed

Mange hjem har et helt arsenal af elektroniske apparater til underholdning; spilkonsoller, tablets, mobiltelefoner, gamingudstyr, tv, musikanlæg og lignende.

Er apparaterne tilsluttet en stikkontakt, er langt det bedste råd at slukke dem helt, når du ikke bruger dem – enten ved at slukke på stikkontakten eller hive stikket helt ud. Dermed undgår du standbyforbruget, der kan udgøre helt op til 10 procent af det samlede elforbrug i nogle husstande.

Internettet udleder rigtig meget CO2. Det gør streaming til en af de helt store klimasyndere. Hvis du skal se en god film eller serie, er det derfor meget bedre for klimaet – og hyggeligere - at gøre det sammen med familie og venner.

3. Tørresnoren skal ikke pakkes væk sammen med havemøblerne

Tørresnoren er stadig elregningens bedste ven, selvom det er efterår. Du sparer 2-3 kWh (5-7 kr.), hver gang du vælger tørresnoren fremfor tørretumbleren. Det bliver faktisk til en del penge på årsbasis, hvis du vasker flere gange om ugen.

Hæng tørresnoren op i garagen eller udhuset, så du også kan bruge den i regnvejr. Og lad vaskemaskine centrifugere tøjet så meget som muligt, så det tørrer hurtigere.

Find flere gode sparetips her