Bliv fortrolig med dit nye lokalområde

Du er lige flyttet og er landet i dit nyt lokalområde. Måske kender du nogen i området, eller du er landet i ukendt område og er åben for at opdage alt det nye; hvem, hvad og hvor.

Vi har fundet nogle hjemmesider, apps og forslag til, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er af sociale netværk, hjælp og aktiviteter i nærheden af din nye adresse.

Viden om dit nye nabolag

Danbolig har lavet en side, hvor du kan zoome ind på dit nye nabolag. Ud over tal og statistik finder du også et oversigtskort med info om skoler, indkøb og den nærmeste legeplads. Der er også masser af blød information om typer af mennesker i dit nye område – er der flest singler eller par, hører de p3 eller ser de TV2 Charlie?

Find dit nye – eller eksisterende nabolag

I do Flink

I do flink er en bevægelse, der har sat sig for, at vi skal dyrke det at være flinke. At være flinke ved hinanden giver overskud. At være flink er en god og glad måde at komme hinanden ved og kan indbyde til nye venskaber – fx når du flytter til et nyt område og møder dine nye naboer.

Du kan læse mere om I Do Flink på deres hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig ordningen. Eller du kan følge med på deres Facebookside og finde inspiration og læse flinke historier fra dine meddanskere.

idoflink.dk

I do Flink på Facebook


Go Little

Tidligere TV2-vært Morten Resen har udviklet en app, der gør det nemt at finde legeaftaler til dine børn eller med din mødre/fædregruppe. Du kan også se, når andre skal lave noget sjovt, I kan være med til.  
På sigt vil appen også udvikle en guide for børnefamilier til at finde de bedste spisesteder, oplevelser og aktiviteter i nærheden af dig.

Læs mere på golittle.dk
eller hent Go Little app’en i App Store

Hjælp i hverdagen

care.com kan du finde hjælp til hverdagen – også til flytning. Er du lige flyttet til et nyt område, kan det være svært at finde hjælp til fx børnepasning eller rengøring. Har du teenagere eller større børn, kan de også tilmelde sig som serviceudbyder – fx til at passe børn eller dyr. Det gælder naturligvis også voksne.

Care.com formidler serviceydelser i hjemmet inden for flere kategorier: Børnepasning (eksempelvis babysittere eller dagplejere), ældrepleje, dyrepasning, lektiehjælp, handicaphjælp og rengøringshjælp.

Læs mere på care.com

Facebook

Rigtig mange lokalområder har efterhånden en facebookgruppe, man kan søge om at blive medlem af. Det er en nem og supergod vej ind i dit nye lokalområde med mange medlemmer, der som regel er en god blanding af unge og ældre, nye tilflyttere til området, og dem der har boet der i mange år. Her finder du helt sikkert alle de gode fif til, hvor du finder det, du mangler, og hvad der sker i området.

Det kræver selvfølgelig, at du selv har en Facebookprofil.

Søg på dit område på Facebook

Meld flytning til AURA

Meld flytning og bestil strøm og internet med det samme  - vi har gjort det ganske enkelt.

Gå til meld flytning