AURA Energi sætter strøm til Kulbroen

30. august 2016

PRESSEMEDDELELSE: Kulbroen og AURA Energi indgår en ny innovativ samarbejdsaftale, hvor omdrejningspunktet er kreative fællesskaber og CO2-neutral strøm. Samarbejdet skydes i gang med to store events under Aarhus Festuge, hvor der forventes op mod 20.000 gæster.

Organisationen Kulbroen, som står bag en række populære streetfood-markeder under den gamle Kulbro på Sydhavnen i Aarhus, og det østjyske energiselskab AURA Energi er nye samarbejdspartnere. De første to fællesarrangementer, der præsenteres, er Kulbroens Mad & Sensommermarked og Kulbroen Festival med elektronisk musik, DJ’s og gademad. Begge arrangementer er en del af det officielle Aarhus festuge-program.

Som en del af samarbejdsaftalen sørger AURA Energi for, at Kulbroens samlede strømforbrug under festugen er CO2-neutralt. I praksis sker det ved, at AURA Energi forpligter sig til at købe strøm produceret på vindmøller svarende til Kulbroens registrerede elforbrug, og på den måde går CO2-regnskabet for Kulbroens el-forbrug i nul.

Ambitionerne for samarbejdet med Kulbroen er store 

- Det er altid spændende, når gode kræfter i byen forsøger at skabe et mere mangfoldigt byrum og flere kulturevents, og det vil vi gerne støtte op om. Folkene bag Kulbroen har, ligesom os, fokus på vedvarende energi, og som et lokalt energiselskab er det helt oplagt at støtte initiativet ved at donere CO2-neutralt strøm. En stabil el-leverance er også helt afgørende for at kunne iscenesætte sådanne store kulturarrangementer, og vi ser frem til at skulle udfolde de forretningsmuligheder, der ligger i samarbejdet, siger Thorkild Videbæk, Kommerciel direktør hos AURA Energi.

Hos Kulbroen er man også glade for den nye partner

Det har fra starten været vores ambition at arbejde med bæredygtighed som en af grundpillerne i vores organisation, og Kulbroen er derfor også et af de projekter i Aarhus 2017, som arbejder med Aarhus Sustainability Model. Så da muligheden opstod for et samarbejde med AURA Energi, lå det nærmest lige for, at vi selvfølgelig skulle lave noget sammen. Vi er overbeviste om, at vi vil få et godt samarbejde og udvikle det sammen de kommende år. Det er vores klare ambition, at Kulbroen skal køre på 100% ren energi, når den engang står færdig, og vi ønsker at være et meget synligt bevis på, at det kan lade sig gøre. Siger Martin Thim, Initiativtager for Kulbroen. 

FAKTA:

  • Kulbroen og AURA Energi præsenterer foreløbigt tre events:
    Mad & Sensommermarked ved Kulbroen, Kulbroen Festival, Kødbyens Mad & Marked X Kulbroen
  • AURA Energi er et østjysk energiselskab med 300 medarbejdere og en omsætning på ca. 1. mia. kr. Virksomheden har lokationer i Odder, Viby, Brabrand og Galten.
  • AURA Energi beskæftiger sig med installation, energirådgivning, fiber, el-handel, vedligeholdelse og udbygning af el-nettet samt salg af hårde hvidevarer, el-artikler og belysning.