Skift til LED belysning – til gavn for økonomi og miljø

20-40 % af elforbruget i mange virksomheder går til belysning, fordi der bruges energitunge lyskilder. Skift til LED belysning og spar både penge og CO2. LED teknologien er så overlegen, at du også vil opleve en markant bedre oplysning af jeres arealer.

Fra ide til færdig LED installation

Vi hjælper dig hele vejen fra rådgivning om valg af de bedste LED armaturer, installation og udførelse samt hjælp til, at din virksomhed kan opnå erhvervstilskud til energieffektiviseringer.

Som en del af vores rådgivning tilbyder vi en konkret energiberegning på det samlede projekt, hvor du får et overblik over de totale omkostninger, besparelsespotentiale i både kWh og kroner og øre og den samlede tilbagebetalingstid.  

Store besparelser med energirigtige lyskilder

Din virksomhed kan både opnå en mere optimal belysning og reducere udgifterne ved at skifte til LED belysning.

Der er ofte en meget kort tilbagebetalingstid, når du skifter til LED belysning. Udskiftning af blot ét 150 cm lysstofrør til LED kan eksempelvis spare dig op til 1.800 kr. i pærens levetid. Det er en markant forbedring for både økonomi og miljø.

Alle jeres eksisterende lyskilder kan udskiftes til LED armaturer – både inde og ude.

Fordele ved LED belysning:

  • Lang levetid - op til 50.000 timer (8.766 timer på et år)
  • Op til 5 års garanti
  • Meget lavt strømforbrug
  • Behageligt lys, der ikke afgiver så meget varme
  • Mange anvendelsesmuligheder i forhold til design, lysstyrke (lumen) farvetemperatur (kelvin) og CRI/RA-værdi (farvegengivelse).

Vi har stor erfaring i at projektere og installere LED armaturer, og vi arbejder kun sammen med anerkendte og førende producenter på markedet, så du er sikret den bedste kvalitet i forhold til lysstyrke, levetid og leverance.

Kontakt os, og hør mere om mulighederne for din virksomhed.

Har din virksomhed allerede LED?

Hvis din virksomhed har fået udskiftet til LED for mere end 5 år siden, kan det også være en god ide at kigge på jeres belysning igen.

Der er sket meget med LED-teknologien de seneste år, og de LED-armaturer, der findes i dag, er langt mere energivenlige og effektive end de ældre LED lyskilder. I forhold til levetid kan det også godt være aktuelt at udskifte dem igen. 

Kontakt os

Har du en opgave, så er vi klar til at hjælpe!

installation@aura.dk
87 92 55 11

Se vores erhvervsteam

Kan vi hjælpe dig?

 

Udvalgte cases

 

Kort om LED

LED-lyskilder har efterhånden vundet frem i mange virksomheder. Det skyldes det lave energiforbrug, den lange levetid på LED-pærer og ikke mindst dets mange anvendelsesmuligheder. LED-Teknologien er overlegen på en lang række vigtige punkter, som vi vil gennemgå her.

Hvad er LED?

Forkortelsen LED står for ”Light Emitting Diode”, hvilket betyder at lyset fremkommer ved at sende strøm gennem en elektrisk komponent.

Det smarte er, at lysdioden kun indeholder den synlige del af spektret i modsætning til en gammeldags elpære, der også afgiver en masse usynlig infrarød varmestråling. Det betyder blandt andet, at LED-lamper ikke udsender ligeså meget varme til omgivelserne.

Det var først i 1990’erne at LED-pæren for alvor begyndte at komme frem og blev et reelt alternativ til glødepærer og elpærer. Nu bliver den brugt vidt og bredt alle de steder, hvor det er muligt, fordi den er meget energibesparende og samtidig giver et fremragende lys.  

LED-armaturer sparer på elregningen

Det der har gjort LED-armaturer så populære i danske virksomheder, er det meget lave strømforbrug. Ved at udskifte en gammeldags el- eller halogenpære ud med LED med tilsvarende lysstyrke kan der typisk opnås en besparelse på omkring 80%. Det giver en stor økonomisk driftsbesparelse, samtidig med at det passer godt ind i virksomhedens grønne profil.

Hvis din virksomhed skifter alle lyskilder til LED, vil du derfor hurtigt kunne se en forskel på elregningen. Udskiftning til LED er en af de mest rentable energispareprojekter, fordi der er en kort tilbagebetalingstid, og du har også mulighed for at ansøge om energitilskud til projektet, hvor du kan få dækket en stor del af udgifterne.  

LED er godt for miljøet

LED-pærer er også miljøvenlige. Det skyldes, at de ikke indeholder giftige kemikalier. De fleste traditionelle fluorescerende lyskilder indeholder et væld af materialer som bl.a. kviksølv, der er farlige for miljøet.

LED-lyskilder er også ekstremt holdbare, så de ikke går så nemt i stykker, og materialet er 100% genanvendeligt. Alle disse faktorer betyder, at de er meget miljøvenlige.

LED-belysning har lang levetid

LED-pærer udmærker sig med en markant længere levetid end almindelige el- og halogenpærer. Levetiden for LED-pærer af god kvalitet er på omkring 50.000 timer. Det svarer til over 5,5 års uafbrudt drift, men det er dog de færreste, der har brug for det. Den generelle holdning er, at LED-lamper har en levetid på 15-20 år ved normal drift. I løbet af denne tid ville du skulle udskifte en almindelig elpære 20-25 gange til sammenligning.

LED-lyskilder er tilmed også langt mere modstandsdygtige i forhold til at blive tændt/slukket end traditionelle elpærer og lamper.

LED giver flere designmuligheder

Der findes mange forskellige designs og armaturer inden for LED. Du kan vælge alt fra LED-rør, energibesparende højtloftslamper og ultratynde LED-lyspaneler til helt almindelige LED-spots og armaturer, hvilket gør det muligt at designe en specialtilpasset løsning, der passer præcis til den enkelte virksomhed.

Fordi LED-pæren ikke afgiver nogen mærkbar varme, kan lyskilderne også placeres tættere på lofter, hjørner og vægge uden risiko for overophedning. LED-teknologien er så overlegen i dag, at der nærmest er frit valg i forhold til krav om lysstyrke (lumen), farvetemperatur (kelvin) og farvegengivelse (CRI/RA-værdi). 

LED-løsninger til alle

Alle kan få glæde af at udskifte deres lyskilder til LED. Uanset om du er en virksomhed, kommune eller boligforening vil der være et stort besparelsespotentiale. På kommunalt plan er der mange som eksempelvis har valgt en løbende udskiftning af deres gadelys til LED.