Sæt strøm til din virksomheds grønne profil med elbil – uden alt besværet

Drømmer du også om at give din virksomhed en grønnere profil? Og har du allerede været inde omkring elbiler, men uden at kunne finde den rigtige løsning, så er Waybetter med stor sandsynlighed lige det, du søger.

Waybetter er et helt nyt koncept skabt i samarbejde mellem DriveClever og AURA Energi. Konceptet er et konkret bud på, hvordan små og mellemstore virksomheder (SMV’er) kan komme i gang med den grønne omstilling med en mobilitetsløsning, der har det hele i én pakke. En alt-i-en løsning, der betyder, at en virksomhed for et fast månedligt beløb bliver godt kørende med elbil, service og reparation, ladeboks og grøn strøm.

”Vi har mere end 300.000 SMV’er i Danmark, og mange af dem har allerede fint styr på deres indsatser og strategi i forhold til grønne løsninger. Men vi ved, at rigtig mange små og mellemstore virksomheder stadig er usikre på, hvordan de kan komme ordentligt i gang med den grønne omstilling og få skabt en klarere grøn profil på områder, hvor det for alvor kan gøre en forskel,” siger Louise Frøstrup Christensen, forretningschef for E-mobility i AURA Koncernen.

Høje ambitioner for grøn transport

Transportområdet er en af belastningerne i det samlede klimaregnskab. De politiske ambitioner fra Christiansborg taler om op mod en million elbiler i Danmark i 2030, og det politiske forlig om en klimaaftale for vejtransport i starten af december fik for alvor sat gang i den proces. Opfyldelsen af de grønne ambitioner på bilområdet kræver, at vi får en infrastruktur for ladestandere på plads til den hastigt voksende elbilpark.

”Der er stort fokus på både elbiler og grøn omstilling, men vi har oplevet, at der er mange forhindringer forbundet med, at man som virksomhed kan få et overblik over, hvordan man påbegynder rejsen med en grøn profil,” siger Claus Dilling, Business Operations Manager i DriveClever, og fortsætter:

”AURA og DriveClever har sammen identificeret udfordringerne, og med vores partnerskab kan vi tilbyde virksomhederne en simpel og nem grøn profil, som samtidig hjælper på virksomhedernes mobilitet. Vi gør det nemt for danske virksomheder at tilvælge en grøn profil. Det hele er inkluderet. Der er kun en indgang for virksomheden, så klarer vi resten.”

Fuld råderet over ladeboksen

En del af Waybetters koncept er, at virksomheden udover en elbil får opsat en ladeboks. Som en del af aftalen overtager virksomheden ejerskabet af ladeboksen, og kan med den fulde råderet over ladeboksen selv bestemme, om den skal være til rådighed for virksomhedens kunder eller andre udenfor virksomheden. Virksomheden modtager refusion af elafgiften, som netop er blevet forlænget til 2030.

”Det er helt op til den konkrete virksomhed, om ladeboksen skal være åben for kunder eller andre, eller den ikke skal. Oftest vil virksomhedens elbil være på farten i dagtimerne, og så vil det jo give god mening at ladeboksen er til rådighed for andre så længe,” siger Louise Frøstrup Christensen.

Se mere på www.waybetter.nu