Rekordhøj stemmeprocent og mange nye ansigter

Valget til AURA Energis repræsentantskab er vel overstået, og navnene på de 98 medlemmer, der fra 15. december 2020 og fire år frem udgør energikoncernens øverste myndighed, ligger nu klar.

Det nye repræsentantskab betyder et goddag til 34 nye ansigter, og dermed er mere end en tredjedel af repræsentantskabet nyvalgt, hvilket glæder den afgående formand Allan Werk, der selv stopper efter mere end 20 år som medlem af repræsentantskabet og formand siden 2006.

”Vi har oplevet en stor interesse for vores koncern i forbindelse med repræsentantskabsvalget, og jeg glæder mig over, at vi har fået mange nye navne ind. Det er altid sundt for et demokratisk valgt forum, at der sker en vis udskiftning hen ad vejen, og jeg noterer mig, at der er mange spændende mennesker og brugbare kompetencer i det nye repræsentantskab,” siger Allan Werk.

Stor tilgang af kvinder

Mange af de nye repræsentantskabsmedlemmer er kvinder, og i det hele taget har valget denne gang tiltrukket flere kvinder. Således blev alle 13 opstillede kvinder valgt ind - i flere valgområder som markante stemmeslugere.

”Det er meget glædeligt, at vi i vores nye repræsentantskab har fået valgt 13 kvinder ind, mod 7 i det nuværende repræsentantskab. Dermed får vi en væsentligt bedre fordeling af kønnene end tidligere. Det er et markant positivt skridt i retning af øget diversitet i vores politiske bagland,” understreger Allan Werk.

Høj stemmeprocent

Repræsentantskabet er sammensat af andelshavere fra syv valgområder, og i fem af de syv valgområder var der kampvalg, mens der var fredsvalg i de sidste to. Alligevel blev stemmeprocenten rekordhøj med 13,0% mod 12,4% ved sidste valg.

”Selvfølgelig ville vi gerne have haft kampvalg i alle valgområder, men jeg hæfter mig ved, at vi trods fredsvalg i to valgområder alligevel har fået en stemmeprocent, der er højere end sidst, og blandt de højeste i branchen. Det siger noget om vores position i lokalområdet hos vores andelshavere,” siger Carsten Hoëgh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi.

Bæredygtighed og grøn omstilling i centrum

AURA Energi har mere end 108.000 andelshavere i det østjyske, og det har været tydeligt, at der denne gang har været fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed i kandidaternes motivation for at stille op.

”Det passer rigtig godt på en række af de strategiske opgaver, vi står med, hvor vi skal facilitere og sikre den grønne omstilling i Østjylland bedst muligt og økonomisk rigtigt, og hvor vi investerer væsentligt i bæredygtige løsninger og vedvarende energi,” siger Carsten Höegh Christiansen.

Det nye repræsentantskab samles første gang den 15. december, hvor første opgave bliver at vælge en ny bestyrelse, og allerede i løbet af det næste års tid skal bestyrelsen vedtage en ny strategi for AURA Energi.

”Jeg glæder mig til samarbejdet med det nye repræsentantskab og den nye bestyrelse. Vi har mange meget spændende opgaver i pipelinen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan fortsætte i det gode samarbejdes ånd, som kendetegner AURA,” siger Carsten Hoegh Christiansen.