Ny Corona-hjælpepakke på vej fra AURA

AURA Energi uddeler endnu en gang en million kr. til foreninger og lokale initiativer, der er ramt af Corona-restriktionerne.

Da Danmark lukkede ned i foråret på grund af Covid-19, ramte det ikke kun virksomheder og statslige kulturinstitutioner men også alle de foreninger, forsamlingshuse, festivaler, markeder og andre events, der samler folk og lokalsamfund. Foreningerne var i knæ og truet på eksistensen. Derfor var der også meget stor søgning til den million kr., der var afsat i AURAs Corona-hjælpepakke i forsommeren, og hele 60 foreninger endte med at få del i puljen.

Selvom der er lempet lidt på restriktionerne, er der endnu langt til normalsituationen. Derfor har AURAs bestyrelse besluttet at oprette endnu en Corona-hjælpepakke med en million kr.

”Hverdagen er stadig underlagt restriktioner og begrænsninger, og vores foreningsliv bløder fortsat. Vi har brug for de stærke lokale kræfter til at holde lokalområderne i gang, og det behov er endnu større, når vi kommer på den anden side af Corona. Derfor har vi besluttet at sætte endnu en million kr. af til at hjælpe de lokale foreninger og initiativer, for at give dem mulighed for at klare sig henover vinteren også, selvom aktivitetsniveauet er stærkt begrænset,” siger Allan Werk, bestyrelsesformand i AURA Energi.

En tredjedel af medlemmerne er væk

En af de foreninger, der i forsommeren fik hjælp fra AURAs Corona-hjælpepakke var Stjær Boldklub i Skanderborg kommune, og her faldt hjælpen på et tørt sted.

”Hver eneste 25-øre, vi kan samle ind, har betydning for os. Derfor var vi meget glade for den hjælp på 25.000 kr., vi fik fra AURA i juni. En ting er tabet af indtægter fra de festivaler og events, hvor vi normalt tjener penge ved at stille frivillige til rådighed. Det er et stort beløb. Men det er langt værre, at op mod 1/3 af vores medlemmer er væk, fordi der er aktiviteter, vi ikke kan sætte i gang på grund af Corona,” siger John H. Laursen, hovedformand i Stjær Boldklub.

Det er en del af andelstanken at hjælpe

AURA Energi er selv kommet nådigt igennem de første 10 måneder med et Coronaramt samfund, og det skyldes blandt andet loyale kunder i lokalområdet. Derfor ligger det lige for at give lidt tilbage til andelshaverne.

”Vi er et lokalt andelsejet selskab, der gennem mere end 100 år har været optaget af at skabe værdi for vores andelshavere. Vi ønsker at understøtte aktive og bæredygtige lokalsamfund med et sprudlende foreningsliv, og for os er det en del af andelstanken også at hjælpe i denne situation,” siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi.

Ansøgninger til AURA Energis Corona-hjælpepakke kan sendes fra fredag den 27. november. Sidste ansøgningsfrist er fredag den 8. januar 2021.

Læs mere og ansøg