Storcenter Nord sparer over halvdelen af elregningen væk

Når den omfattende renovering af Storcenter Nord er færdig, vil centeret kunne spare over en halv million kWh på elregningen. Belysningen i hele centeret får sig en opgradering og bliver dermed væsentlig mere energivenlig.

Et elforbrug på godt 800.000 kWh om året, som reduceres til omkring 300.000 kWh om året. Så stor er besparelsen, som Storcenter Nord opnår, når de i løbet af oktober bliver færdige med en gennemgribende renovering af al lys i centeret. Elektrikerne fra AURA Installation har udskiftet og opsat det nye lys.

”Det er ikke én pære, lampe eller anden lyskilde i hele centeret, som ikke bliver rørt ved i løbet af renoveringen. Alt lige fra loftslys, til skrivebordslamper og facadelys og lyslogoer bliver udskiftet, og det gør, at vi kommer til at spare godt 500.000 kWh om året,” siger Kim Schibler Østerhaab, som er centerchef i Storcenter Nord.

Indkøbscenter med (næsten) åben himmel

AURA Installation har blandt andet udskiftet samtlige loftslamper i hele centeret. Og hvor der tidligere sad rækker med fire gamle, energislugende lamper, er det nu kun nødvendigt med rækker af tre LED lamper. De nye lamper giver et væsentligt bedre og mere effektivt lys samtidig med, at de bruger væsentlig mindre strøm.

Desuden har elektrikerne også monteret skylights i centerets loft.

”De to meter brede lyskilder givet et fedt lys i centeret, så det nærmest ser ud som om, der kommer dagslys ind i centeret ovenfra. Vi har ikke voldsomt højt til loftet her, men de nye skylight er med til at åbne gangene op, og få dem til at synes større,” siger Kim Schibler Østerhaab.

Loyal og stabil samarbejdspartner

Storcenter Nord og AURA Installation har samarbejdet gennem en lang årrække. Og fordi AURAs elektrikere er kommet i centeret i rigtig mange år, kender de alle kroge og hjørner af centeret, og ved hvor alting er, og hvordan kabler og installationer hænger sammen.

”Arbejdet bliver altid lavet professionel, problemerne bliver løst, og de bliver løst på en ordentlig måde”, siger Kim Schibler Østerhaab.

”Vi er glade for at få lov til at hjælpe Kim og Storcenter Nord med at renovere centeret, og være med til at sikre, at de sparer både på energien og pengepungen,” siger Jan Lystlund Poulsen, som er projektleder i AURA Installation.

Storcenter Nords investering i den nye belysning vil allerede have betalt sig selv hjem i løbet af to år.

Vil du vide mere, hvad AURA Installations erhvervsteam kan hjælpe dig med, kan du læse mere om elinstallation til erhverv eller tahe kontakt for en uforpligentende snak på tlf. 87 92 55 11.