Julemarked med grøn samvittighed i Aarhus City

16. november 2017

PRESSEMEDDELELSE: Fredag den 17. november bliver der tændt for tusindvis af julelys og smukke klassiske forlystelser, når byens nye City-julemarked på Store Torv, Lille Torv og Bispetorv slår dørene op.

De hyggelige juleboder på torvene, den smukke cirkusscene og forlystelserne på Bispetorvet vil sammen med juletræerne lyse torvene op og skabe masser af julehygge og stemning midt i Aarhus City i de mørke vintermåneder.

Arrangørerne Aarhus City Forening og Zirkus Nemo tænder for kontakten med god og grøn samvittighed. Der bliver nemlig indkøbt 100% ren vindmølleproduceret strøm til markedet. Aarhus City Forening har allieret sig med AURA Energi, som står for strømforsyningen til hele julemarkedet – og det er kun begyndelsen på flere spændende ”grønne” tiltag.

Samarbejde med fokus på grøn omstilling

Samarbejdet skal nemlig fremover få både borgere og virksomheder i Aarhus til at sætte endnu mere fokus på fordelene ved at tænke energirigtigt, og Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, uddyber:
” Vi har i Aarhus City Forening længe haft fokus på bæredygtighed og omtanke for brug af jordens ressourcer. Som én af idémagerne bag den store globus Climate Planet på havnen, som henover sommeren blev et visuelt ikon i Kulturhovedstadsåret, og som også snart kan opleves til klimatopmødet i Bonn, var vi med til at formidlede vigtig viden om jordens klimaudfordringer til mere end 40.000 aarhusianere. Climate Planet er for nylig blevet nomineret til ”Byens Bedste Kulturoplevelse”, hvilket vidner om, at flere og flere borgere i Aarhus har fokus på miljøet og energibesparelser.

De muligheder, der findes for grøn omstilling, både som privatperson og som virksomhed, ønsker vi at arbejde videre med til glæde for Aarhus og vores fælles fremtid. Derfor er det kun helt naturligt, at byens nye julemarked skal drives af 100% vindmølleproduceret strøm.

Vi vil gerne hjælpe byens forretninger, caféer, restauranter og øvrige virksomheder med at gøre det lettere at arbejde med grøn omstilling, som forbrugerne jo også stiller større og større krav til. Vores samarbejde med AURA Energi sikrer, at vi kan formidle den helt rigtige viden om klimavenlig energi, de bedste sparetips og kompetent knowhow om, hvordan vi alle kan spare på energien og jordens ressourcer. Vi vil gerne sætte energibesparelser ekstra højt på dagsordenen hos byens forretninger, fordi det rent faktisk er en rigtig god forretning at arbejde med grøn omstilling”, slutter Claus Bech.

Thorkild Videbæk, AURA Energi, tilslutter sig Claus Bechs begejstring og tilføjer:
”Som et moderne energiselskab er vi hos AURA Energi i høj grad bevidste om det aftryk, vi efterlader på vores samfund og miljøet. Derfor er vi optagede af at være en aktiv spiller i den grønne omstilling. Vi vil gerne være med til at bringe samfundet – og Aarhus – i en mere bæredygtig retning, og derfor ser vi store muligheder i vores samarbejde med Aarhus Cityforening.

Med vores viden og ekspertise inden for energi, energibesparelser og klimavenlige løsninger kan vi bidrage til Aarhus Cityforenings ambitioner om et endnu mere bæredygtigt Aarhus. Vi tilbyder klimavenlig strøm til både private aarhusianere og erhvervsdrivende, og vi har en bred viden og stor erfaring inden for optimering og overvågning af energiforbruget.

Vi ser et stort potentiale i samarbejdet, hvor vi blandt andet kan hjælpe byens forretningsdrivende med at identificere, og implementere rentable energieffektiviseringer til glæde for den enkelte forretning og den grønne omstilling”, siger Thorkild Videbæk.