AURA sender elektrikerlærling til Tanzania

Christian Rønde er elektrikerlærling i AURA, og til efteråret skal han til Tanzania.

Sammen med fire andre elektrikerlærlinge fra den Jyske Håndværkerskole er han blevet udvalgt til at tage til Tanzania. Her skal de samarbejde med fem lokale elektrikerlærlinge om at sætte et solcelleanlæg op på taget af en skole.

”Jeg elsker at rejse, og jeg synes, det er superfedt at have fået denne mulighed, som ikke bare lige kommer igen. Jeg glæder mig til at opleve landet og ikke mindst kulturen. I samarbejdet med de lokale lærlinge, skal vi blandt andet have fokus på elsikkerheden og det danske håndværk. Vi skal sætte et solcelleanlæg op og sørge for, at solcelleanlægget også kan fungere off-grid, hvis den lokale strømforsyning svigter,” siger Christian.

Turen er en del af Christians skoleophold og et ekstra erhvervsfagligt modul.

”Selvfølgelig skal Christian have mulighed for at komme med på sådan en tur. Det bliver en unik oplevelse, og han kommer hjem med værdifulde erfaringer, som han helt sikkert får gavn i sit arbejde,” siger Thomas Baiemler, afdelingschef i AURA Installation og Christians mester.

Turen er arrangeret af TES, som er en velgørende, frivillig organisation. Foreningen har til formål at styrke uddannelse og oplysning med henblik på at skabe udvikling og formindske fattigdom og social og materiale ulighed i Tanzania. Formålet med at sende de danske lærlinge til Tanzania er at styrke deres engagement i Verdensmålene og udviklingssamarbejde.