AURA udbetaler rekordbeløb til FællesEl-foreninger

PRESSEMEDDELELSE: AURA El-Handel udbetaler i år 254.567 kr. til de foreninger og lokale sportsklubber, der er tilmeldt energiselskabets elprodukt FællesEl. FællesEl giver privatpersoner og virksomheder mulighed for at støtte en valgfri forening økonomisk via deres elforbrug, uden at strømmen bliver dyrere.

Lokale foreninger som Økologiens Have, Odder IGF, Kolt/Hasselager IF, Brabrand IF, Viby IF og FDF Galten har alle det tilfælles, at de er tilmeldt som FællesEl-forening hos AURA El-Handel. Det betyder, at de automatisk modtager et tilskud fra AURA en gang om året, og pengene i puljen er netop uddelt. Det samlede beløb til hver forening opgøres på baggrund af, hvor mange støttemedlemmer foreningen har og deres samlede elforbrug. AURA El-Handel donerer nemlig 2 øre pr. kWh, som støttemedlemmerne bruger i løbet af året. Og selvom det ikke lyder af så meget, kan det løbe op i mange penge for den enkelte forening.

En af de frivillige foreninger, som har fået penge udbetalt i år, er Økologiens Have lidt uden for Odder.

”Da beløbet fra AURA på 9.198 kr. tikkede ind på vores konto, blev vi godt nok overraskede. Vi tænkte først, om det kunne være en fejl, fordi vi ikke vidste, at så mange havde valgt at støtte os gennem deres elaftale. Som frivillig forening betyder pengene rigtig meget for os. Nu har vi råd til at udføre reparationer og vedligehold, som vi ikke umiddelbart havde råd til,” siger Sanne Rubinke, Daglig leder af Økologiens Have.    

Hos AURA er der også glæde over, at så mange el-kunder har valgt at hjælpe og støtte foreningslivet ved at vælge FællesEl. Dorthe Dalsgaard, konsulent og ansvarlig for FællesEl hos AURA El-Handel, er glad for, at det i år blev muligt at udbetale et rekordbeløb til foreningerne.

”Vi har faktisk udbetalt over 100.000 kr. mere end sidste år. Det, at vi har udbetalt så mange penge, viser jo, at der er rigtig mange, som gerne vil hjælpe hinanden og bakker op om lokalsamfundet. Vores FællesEl-produkt gør det muligt at udvise samfundssind og ansvarlighed, og det er jo oppe i tiden,” siger Dorthe Dalsgaard.

Top-5 over de foreninger, der har fået mest udbetalt i støtte fra AURA El-Handel, er: Julemærkehjemmene, Økologiens Have, Kolt/Hasselager IF, Odder IGF og Logen Sct. Stephan.