Nyt stærkt koncernregnskab fra AURA Energi

PRESSEMEDDELELSE: AURA Energi fortsætter den positive kurs og leverer et meget stærkt årsresultat. For 2016 landede resultatet på 260 mio. kr. Driftsindtjeningen er også øget markant fra 87 mio. kr. før fusionen af de fire tidligere elselskaber i 2014 til 126 mio. kr. i 2016.

AURA-koncernen kan igen registrere en betydelig fremgang i den primære indtjening, idet resultat før afskrivninger (EBITDA) i forhold til 2015 er øget med 11,4% til 126 mio.kr.

Årets resultat for 2016 viser, at AURA er i stand til at opnå de ønskede synergier, der var en del af begrundelsen for fusionen af Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi. AURA Energi havde ved årsskiftet ca. 85.000 elkunder og godt 25.000 fiberkunder, mens netselskabet transporterer strøm til godt 100.000 husstande i det østjyske område.

Investeringer i fremtidig infrastruktur

Der har været anvendt betydelige ressourcer i udrulningen af fiber i forsyningsområdet. Det er en del af AURAs strategi om at sikre og udvikle det østjyske område med vital infrastruktur og medvirke til at opretholde mulighederne for, at også landdistrikterne får andel i de fremtidssikrede fiberforbindelser.

- Engrosmodellen, som skal gøre det enklere at være elkunde, har fyldt meget i det forgangne år. Den er med rette blevet omtalt som den største revolution af elmarkedet nogensinde, selvom det på overfladen blot handlede om én regning frem for to. Det kan vi godt nikke genkendende til i forhold til hvor mange ressourcer, vi har brugt på at implementere den i vores forretning, fortæller adm. direktør Carsten Höegh Christiansen.

- Derudover er der de sidste engangsomkostninger fra fusionen til migrering af de forskellige forretningsområder til én fælles teknisk platform, som her og nu er en udgift, men på sigt gør os stærkere og mere konkurrencedygtige.

Læs eller hent AURA Energis årsrapport 2016

Salg af DONG-aktier påvirker positivt

Årets resultat er positivt påvirket af et salg af DONG-aktier. I 2016 blev DONG Energy A/S planmæssigt børsnoteret, og AURA Energi besluttede at afhænde hovedparten af ejerandelen. De finansielle indtægter blev således positivt påvirket med 282 mio.kr.
Adm. direktør Carsten Höegh Christiansen er tilfreds med resultatet og glad for udviklingen i selskabet.

- Årets resultat på 260 mio. kr. er meget tilfredsstillende. Det er i væsentlig grad påvirket af den succesrige børsnotering af DONG Energi, men det er også værd at hæfte sig ved, at koncernens driftsindtjening er markant forbedret hvert år, siden fusionen blev gennemført. Aktivitetsniveauet er højt, og vi fortsætter den strategiske kurs, der er lagt for virksomheden.

Allan Werk, Bestyrelsesformand for AURA Energi: - Med det veloverståede repræsentantskabsvalg i efteråret er vi nu godt rustet til fremtiden. Repræsentantskabet er AURA Energis øverste myndighed og jeg glæder mig til et tæt og konstruktivt samarbejde, hvor vi i fællesskab kan sikre en positiv udvikling af selskabets forretningsområder over de næste fire år og dermed også bidrage til at give værdi til vores andelshavere.

AURA Energi: Årsregnskab 2016 - nøgletal

  • Nettoomsætning: 774 mio. kr.
  • EBITDA: 126 mio. kr.
  • Egenkapital: 2.713 mio. kr.
  • Årets resultat: 260 mio. kr.
  • Gennemsnitligt antal fuldtidsbeskæftigede: 300 personer