Corona-året satte danmarksrekord i nye fibertilslutninger

Hjemmearbejde, online undervisning og lægekonsultationer over Skype har betydet, at danskerne for alvor har fået øjnene op for vigtigheden af en stabil og fremtidssikret internetforbindelse.

Hjemmearbejde er blevet hverdag efter Corona og nedlukning. Hvor det før Corona kun var de færreste af os, der havde en reel mulighed for hjemmearbejde, er det nu nærmest en selvfølge, at arbejdsgiver sørger for hjemmearbejdspladser for de ansatte. Og mange ansatte fortsætter med at arbejde hjemmefra 1-2 gange om ugen, også efter restriktionerne er blevet lempet.

De mange hjemmearbejdspladser har medført en øget fokus på internetløsningen i hjemmet. Når arbejdet skal passes hjemmefra, er det vigtigt, at arbejdet ikke forsinkes eller umuliggøres af en dårlig forbindelse. Sidder man i et Skypemøde vil man ikke afbrydes, når teenageren går i gang med at eliminere sine fjender på PS5 i værelset ved siden af.
 
Derfor er der lige nu fuld fart på danskernes tilslutning til en bedre digital infrastruktur i form af fibernet.

”På bare ét år er antallet af fibernet-abonnementer i Danmark steget med 134.000, hvilket er ny Danmarksrekord. Det svarer til 367 nye tilslutninger af borgere og virksomheder - hver dag - hele året rundt,” udtaler Christian Berg, chefkonsulent i Dansk Energi, og fortsætter:

”Vi forventer, at den enorme efterspørgsel efter fibernet fortsætter i de kommende år. Coronaen har boostet danskernes behov for lynhurtigt og stabilt bredbånd for at kunne hjemmearbejde og fjernundervises – også fra de mange sommerhuse.”


God fornuft i at vælge en god investering

Tilslutningen til fibernettet er ikke kun en god investering i forhold til at kunne arbejde hjemmefra.
Morten Elmgaard, Indehaver, ejendomsmægler & valuar MDE hos home mener, at udsigten til at forbedre boligens værdi er endnu en væsentlig årsag til, at stadigt flere vælger en fibernetløsning.

”Vi oplever en voksende tendens til, at folk på boligjagt spørger helt specifikt til fibernet, hvilket gør det til et aktiv i forbindelse med en hushandel. Det gør både boligerne mere attraktive og nemmere at sælge - ofte kommer spørgsmålet fra købere, der arbejder meget hjemmefra. Men også unge, som søger efter en ny bolig, spørger om der er en hurtig internetforbindelse. Det er ikke det samme som at sige, at prisen på huset i første omgang bliver højere, men vi er begyndt at nævne fibernettet i salgsopstillingerne, da det er et godt salgsargument,” siger Morten Elmgaard.

 

Den digitale infrastruktur som fundament


Med den stigende interesse for fibernet, er det selvfølgelig et ekstra plus, at fibernet fra Waoo ligger højt på danskernes ønskeliste, når der skal bestilles en internetløsning. Tidligere i år blev Waoo således for 10 gang i træk kåret af kunderne som Danmarks bedste internet.

”Uden at lyde for selvfede, så har vi også leveret varen og sørget for, at vi alle kunne klare os under de ekstreme forhold som restriktionerne medførte,” lyder det fra Anders Damgaard Fink, Teamleder for Salg og Marketing i AURA.

”Tidligere i år så vi tal, der viser, at datatrafikken i Østjylland steg med 65% under Coronakrisen. En voldsom stigning, der under andre omstændigheder, sagtens kan lukke et helt samfund ned. Men fibernettet bestod testen og beviste dermed, at et ord som fremtidssikret er velbegrundet,” siger Anders Damgaard Fink.

 

For yderligere informationer kontakt venligst:

Anders Damgaard Fink, Teamleder for Salg og Marketing i AURA mob. 22 66 65 38

 

Læs mere om AURAs nye netværk af ladestationer