AURA Energi fortsat i fremgang i 2015

27. april 2016

PRESSEMEDDELELSE: AURA Energi præsenterer et positivt driftsresultat efter sit første hele leveår. En øget vækst og en øget indtjening i 2015 betyder, at selskabet er godt i gang med at høste synergierne efter fusionen af Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi.

AURA Energi nåede en fremgang i driftsresultat (EBITDA) på 18,7 mio. kr. i 2015. Den samlede indtjening lå på 113 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 20%. Adm. direktør Carsten Höegh Christiansen er tilfreds med, hvor langt virksomheden er nået på de to år, den har eksisteret, og siger:

”Vi ser det gode resultat som et tegn på, at vi er kommet godt og solidt igennem overgangsperioden efter fusionen af de fire selskaber. Baggrund for fusionen var bl.a. udsigten til at kunne skabe synergier på tværs af hele koncernen, og dem er vi i fuld gang med at realisere. Vi har skabt et stærkt fundament for en positiv udvikling og for en øget indtjening for koncernen i mange år frem”.

På trods af udefrakommende påvirkninger som den historisk lave elpris, der har medført en nedskrivning i værdien af AURA Energis vindmøller på 17 mio. kr., kommer koncernen ud af regnskabsåret med et resultat tæt på nul.

Styrket identitet og kultur

AURA Energi vil fortsætte de positive takter i 2016. Her vil fokus blandt andet ligge på virksomhedens strategiske indsatser frem mod 2020.

”Vi er godt på vej mod vores strategiske mål om at drive en lønsom og effektiv forretning blandt branchens bedste. Vi vil vækste gennem helhedsløsninger til vores kunder, og i 2016 vil vi blandt andet have fokus på at styrke AURAs fælles kultur og identitet, og på at videreudvikle vores mål om at levere branchens bedste kundeoplevelse”, siger Allan Werk, bestyrelsesformand i AURA Energi.

Valg til nyt repræsentantskab venter forude

2016 bliver desuden året, hvor selskabets forbrugere bliver andelshavere og derefter skal vælge et nyt repræsentantskab. I efteråret 2016 afholder AURA Energi det første repræsentantskabsvalg i selskabets historie, hvor alle andelshavere har mulighed for at gøre deres indflydelse gældende.

”Vi håber, at rigtig mange af vores andelshavere vil bruge deres demokratiske ret og stille op som kandidat til valget eller stemme på deres foretrukne kandidat i ét af de 7 valgområder”, slutter Allan Werk.

Læs hele årsrapporten på aura.dk