Aarhusdrengen med det internationale udsyn

Han har boet på flere kontinenter og rejst verden rundt i forbindelse med sine jobs. Men hjemstavnen Aarhus har altid trukket Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi, tilbage til de østjyske rødder, så det er med basis i hjemmet i Højbjerg og arbejdspladsen i Viby, at han runder 60 år tirsdag den 7. juli.

Carsten Höegh Christiansen kom til daværende Østjysk Energi i 2009 som økonomidirektør, og han var en af arkitekterne bag fødslen af AURA Energi, der kom til verden som en fusion af Østjysk Energi, Galten Elværk, Viby Elværk og Brabrand Elværk i 2014, og han blev også den nye koncerns første administrerende direktør.

”Det er en virkelig dynamisk udvikling koncernen og vores branche har været igennem de seneste 10 år,” siger Carsten Höegh Christiansen og peger blandt andet på udrulningen af fibernettet, liberaliseringen af elmarkedet og milliardinvesteringer i produktionsapparatet til vedvarende energi.

”Vi er gået fra en traditionel forsyningsvirksomhed til en udviklingsorienteret energikoncern med fokus på innovation og bæredygtighed. Samtidig med at vi skal bane vejen for den grønne omstilling i et af Danmarks største vækstområder, har vi formået at holde fast i en forsyningssikkerhed, der er blandt de bedste i verden. Det bliver tydeligere og tydeligere, at den rolle vi spiller som energivirksomhed i dag giver langt højere grad af mening og betydning, end den vi kom fra.”

Fra løb til cykling

Allerede under studierne på Handelshøjskolen i Aarhus kom de første muligheder for at opleve og undersøge verden uden for Aarhus. Først i forbindelse med et udvekslingsprogram for økonomistuderende i Dublin og et par år senere et traineeprogram for unge revisorer i Arthur Young i Boston.

Boston med det legendariske Boston Marathon, var den perfekte destination for den løbeglade revisor, der var en del af subeliten i den gyldne danske løbergeneration med Henrik Jørgensen, Allan Zachariasen og John Skovbjerg.

”Jeg var alt for tung og mindst et hoved højere, så med mine 70 kg lignende jeg en bryder i feltet af langdistanceløbere,” griner Carsten Höegh Christiansen i dag, men personlige rekorder på 2 timer og 25 minutter i maraton og 31 minutter på 10.000 meter vidner trods alt om et niveau et stykke over den gennemsnitlige motionist. Det blev til 15 maratonløb inden en knæskade satte en stopper for løbekarrieren som 34-årig.

I stedet kastede Carsten Höegh Christiansen sig over cykling, hvor han blev både blev klubmester i ACK og to år i træk var øverst på den jysk-fynske rangliste for H40.
”Jeg nyder virkelig at cykle og særligt med vennerne i Team Asmussen. Vi har kørt samme rute hver eneste lørdag – året rundt – i 26 år i træk!”

Ud og hjem igen

Carsten Höegh Christiansen fik sin beskikkelse som statsautoriseret revisor hos det store aarhusianske revisionsfirma C. Jespersen, der senere blev en del af KPMG og senere igen en del af EY.

Det blev til endnu et udlandsophold – denne gang knap et år i London i en revisionsvirksomhed, inden Carsten Höegh Christiansen vendte tilbage til fødebyen og gik om på den anden side af bordet som økonomichef hos Abrahamsen og Nielsen, rådgivende ingeniører. Her var han i 1992 med til fusionen med NIRAS, hvor han blev økonomidirektør.

I 2000 skiftede Carsten Höegh Christiansen til Terma som koncernøkonomichef inden han i 2004 var med til at starte den internationale del af det indisk-ejede vindmøllefirma Suzlon op i Aarhus.

”Der var i den grad medvind med en kolossal vækst såvel i omsætning som i medarbejdertal og med 150 rejsedage om året til Indien, Kina, Fjernøsten, Australien, og det meste af Europa var det et ekstremt spændende job med en 24/7-dynamik.”

Fremtiden tegner lys

Men en oplevelse af næsten konstant jetlag slider på kroppen og relationerne, og i 2009 skiftede Carsten Höegh Christiansen spor og kom til Østjysk Energi.

Refleksionen over den runde dag har sat nogle tanker i gang.

”Min egen far gik på pension som 60-årig, så med udsigten til min egen 60 årsdag, blev jeg en smule bekymret, for jeg har jo ingen aktuelle planer eller intentioner om at stoppe med at arbejde. Jeg har et sjovt og spændende job, og der er hele tiden nye interessante opgaver,” siger Carsten Höegh Christiansen og uddyber:

”Med den aktuelle klimaaftale og et næsten nyt energiforlig bliver der i den grad brug for AURA Energi. Vi står stærkt rustet til opgaven med et solidt kapitalgrundlag, dygtige medarbejdere og en fremsynet bestyrelse.”

Når Carsten Höegh Christiansen indimellem trækker stikket sker det gerne i sommerhuset på Djursland eller på ferierejser med hustruen Nanna – oftest til Italien og Frankrig, hvor interessen for cykling på fornemste vis kan kombineres med den anden store lidenskab – vin.

På grund af Corona-situationen bliver der først senere på året holdt reception på virksomhedens adresse.