Fællesskab giver et attraktivt landsbysamfund

Hans Brok-Brandi er til daglig afdelingsleder i Klima, Vand og Natur i Skanderborg. I fritiden brænder hans hjerte for landsbyen Stjær og for at sikre fællesskabet og et aktivt landsbysamfund i fortsat udvikling.

Derfor har Hans i samarbejde med andre frivillige i Stjær Sogns Borgerforening blandt andet været med til at sikre, at landsbyen har fået opstillet en AURA Delebil centralt i byen ved den lokale Brugs.

”Vi har et aktivt lokalsamfund her i Stjær. For at fastholde det høje aktivitetsniveau vil vi gerne give byens borgere nye tilbud og aktiviteter, som gør, at de får en endnu større tilknytning til fællesskabet i landsbyen. Og som også gør os attraktiv for tilflyttere, så vi kan blive ved med at udvikle vores by,” fortæller Hans Brok-Brandi.

Samarbejde om udvikling af lokalsamfundet

Hans og de andre frivillige har sørget for at indsamle penge til at få opstillet to ladestandere, hvoraf delebilen er tilknyttet den ene. Pengene samlede de ind via en crowdfunding-kampagne, hvor byens borgere bidrog, ligesom borgerforeningen også fik et sponsorat til projektet fra AURA.

”Vi oplever i høj grad, at AURA er et andelsselskab, som giver noget tilbage til andelshaverne. Vores delebil er et eksempel på dét i mere end én forstand. Dels fordi AURA har stillet bilen til rådighed for os, og dels fordi de har givet os et økonomisk tilskud til, at vi fik opstillet de to ladestandere. Vi vil gerne skabe noget sammen med vores samarbejdspartnere her i byen, og der passer AURA lige ind,” siger Hans Brok-Brandi.

Det aktive lokalsamfund i Stjær er blandt andet medvirkende til, at ingen huse i landsbyen står tomme, og når husene kommer til salg, kommer der hurtigt nye ejere til.

”Vi har et helt konkret eksempel på, hvordan vores arbejde er med til at gøre Stjær mere attraktiv. Da den lokale ejendomsmægler skulle sælge et hus for nylig, stod der blandt andet i salgsmaterialet, at ’nu har vi også en delebil i Stjær,” slutter Hans Brok-Brandi.

Læs flere historier

Hans Brok-Brandi

Hans er til daglig afdelingsleder i Klima, Vand og Natur i Skanderborg og er i fritiden yderst aktiv i Stjær Sogns Borgerforening. 

Sammen med makkeren Peter Person har han stablet adskillige initiativer og arrangementer på benene i Stjær, som er med til at sikre en aktiv landby, som er attraktiv for tilflyttere såvel som byens nuværende beboere.