At dele og køre grønt giver god samvittighed

Frederik Behrend hørte første gang om AURA Delebiler, da han boede i en boligforening i Brabrand og lige var blevet far. Efter at have været til et åbent arrangement om delebiler tilmeldte han sig, og her to år senere bruger han bilerne ca. tolv timer hver måned.

”Hvis det ikke havde været for AURA Delebiler, så ville jeg ikke have en bil. Jeg kunne nok godt undvære den, men der er bare nogle ting, som bliver noget nemmere, når man har adgang til en bil. Særligt med min lille søn på tre år,” fortæller Frederik Behrend.

Frederik er tilfreds med at dele en bil med andre i et fællesskab, hvilket betyder, at han ikke har en fast økonomisk udgift til en bil, forsikringer og vægtafgift.

”Delebilsordningen fra AURA giver mig og andre i min situation mulighed for at have rådighed over noget, vi måske ikke ville have mulighed for ellers, og den slags fællesskaber er vigtige,” siger Frederik.

Derudover giver det også god mening for ham ikke at have en bil stående selv, som kun ville blive brugt sparsomt.

Bæredygtighed er en vigtig dagsorden

”Jeg bruger blandt andet eldelebilen til at hente og bringe min søn, til at køre på stranden og til at fragte større ting. Og så kan jeg komme frem og tilbage til Kolding fra Aarhus og besøge mine forældre – hvis jeg kører pænt, og det ikke er for koldt”, siger Frederik Behrend.

Bæredygtighed spiller i høj grad ind på de valg, som Frederik træffer for sig selv og sin familie, og det, mener han, i øvrigt også gør sig gældende for langt de fleste andre unge.

”Når jeg nu vælger at bruge en bil i stedet for min cykel eller offentlig transport, så er det klart, at det giver bedre samvittighed at kunne køre miljørigtigt. Jeg ville nok bruge bilen mindre og tage cyklen i stedet, hvis den forurenede mere”, slutter Frederik Behrend.

Læs flere historier

Frederik Behrend

Frederik arbejder til daglig på Godbanen i Aarhus og bruger sin ladcykel som sit primære transportmiddel.

Men efter at  han er blevet far, har det været praktisk for ham, at kunne få adgang til en bil ind i mellem. Dels til at køre med sønnen og dels til at fragte indkøb og lignende.