Planlæg din flytning

Jo flere ting, du kan få ordnet i god tid, inden du skal flytte, jo lettere bliver det at overskue de sidste uger inden flytningen.

Vi har samlet et overblik over de instanser, du skal kontakte eller ændre oplysninger hos, når du flytter. Samtidig får du nogle tips til, hvad du med fordel kan sætte flueben ved i god tid, inden du flytter.

Flytte-tjeklisten

Hent også vores tjekliste til print, så du løbende kan krydse af, når du har ordnet en opgave i forbindelse med din flytning.

AURA Energis flytte-tjekliste

Bestille rengøring, istandsættelse mv.

Indhent tilbud på maler, elektrikere, vvs’ er eller andre håndværkere

Håndværkere har ofte travlt, så jo før du kan aftale opgave og tid med dem, jo bedre er chancerne for, at du får udført det ønskede arbejde til tiden.

Inviter dine venner og familie til at hjælpe

Alle har travlt, så jo hurtigere du kan invitere dine venner til at hjælpe med at male eller flytte, jo flere hjælpende hænder kan du sikre dig. Og jo hurtigere går det.

Ting, du kan bestille i god tid

 • Rengøring af den bolig du forlader eller flytter til
 • Flyttekasser
 • Flyttefirma eller hjælp fra flyttemænd og -kvinder
 • Opmagasinering


Forsikringer

Bevirker din flytning, at dit indbo ændrer sig markant? Får du måske en større og en anden type bolig? Så har det med al sandsynlighed indflydelse på dit forsikringsbehov.

Kontakt dit forsikringsselskab, og få dem til at vurdere, om det kræver ændringer af dine forsikringer.
Er det første gang du skal tegne indbo og evt. boligforsikring, så sørg for at indhente tilbud fra flere selskaber – det kan være lidt af en jungle, men måske kender du nogle, der kan være behjælpelige. Vær også opmærksom på ejerskifteforsikring i forbindelse med huskøb.


Bor du til leje?

Er der opsigelsesfrist på din lejebolig?

Sørg for at undersøge i god tid, om din lejekontrakt indeholder en opsigelsesfrist, så du ikke pludselig hæfter for husleje i månederne, efter du er flyttet.

Kan du få boligstøtte?

Bor du til leje, kan du søge om boligstøtte på borger.dk.
Støtten udbetales fra den 1. måned efter modtaget ansøgning. Behandlingstider kan variere og kan vare op til 10 uger.

Læs mere på borger.dk

Ny forskudsopgørelse

Har dine udgifter til transport ændret sig i forbindelse med flytningen, skal du have opdateret din forskudsopgørelse hos SKAT. Vil du have dine fradrag på plads med det samme, skal du senest indberette dine ændrede oplysninger til SKAT 5 dage efter, de nye transportforhold er trådt i kraft.

Du kan opdatere dine oplysninger på skat.dk


Ejer du din bolig?

Melde flytning af dit internet, TV og fastnettelefoni

Internet og TV kan være lidt en jungle, da ikke alle leverandører leverer alle steder i landet. Derfor er det en god ide at undersøge, hvilke udbydere af internet og TV der findes i dit nye område.

Har du bygget nyt, eller bor du i et område med lav leverandørdækning, skal der måske først graves, før du kan få lige den internetforbindelse og/eller TV-udbyder, du ønsker. Det betyder, at leveringstiderne vil være noget længere. Derfor er det en god ide at undersøge i god tid inden indflytning.

Det er ligeledes vigtigt at få opsagt dine eksisterende aftaler, så de er opsagt på den adresse, du fraflytter – enten på flyttedagen eller på den dag, du overdrager boligen til en ny ejer eller lejer. Tjek med din eksisterende leverandør, hvad opsigelsesfristerne er. Den er typisk på 30 dage.

Tjek om du kan få internet, TV og telefoni hos AURA Fiber

Ny forskudsopgørelse

Har du købt bolig for første gang, eller har dine realkreditlån eller transportfradrag ændret sig i forbindelse med flytningen, skal du sandsynligvis have opdateret din forskudsopgørelse hos SKAT. Vil du have dine fradrag på plads med det samme, skal du senest indberette dine ændrede oplysninger til SKAT 5 dage efter de nye transport- eller låneforhold er trådt i kraft.

Du kan opdatere dine oplysninger på skat.dk

I ugerne lige op til du flytter, spidser travlheden til, og ud over alt det andet skal du nok også til at pakke nogle flyttekasser.

Du skal også have meldt din flytning hos:

Folkeregisteret

Du skal anmelde din flytning til folkeregisteret digitalt på borger.dk. I den proces skal du også vælge læge, og vælge om du ønsker adressebeskyttelse. (Bemærk, hemmelig adresse er noget andet og skal meddeles til PostNord).

Folkeregisteret skal modtage din flytning senest 5 dage efter og tidligst 4 uger før.
Du kan blive opkrævet betaling, hvis ikke du anmelder din flytning i tide.

Postnord får automatisk besked om dine adresseændringer.

Gå til borger.dk


PostNord

PostNord modtager dine adresseændringer fra Folkeregisteret. Derpå bliver alle dine breve, aviser, blade og magasiner automatisk eftersendt til din nye adresse de følgende seks måneder. Dog eftersender PostNord ikke pakker. De bliver sendt retur til afsenderen.

Du skal selv huske at:

 • Sætte navn på din nye postkasse
 • Vælge om du ønsker ”Nej tak til reklamer”
 • Oplyse om du ønsker hemmelig adresse – som betyder, at du ikke ønsker videregivelse af information til andre distributionsselskaber end PostNord.
 • HUSK også at fjerne evt. ”Nej tak til reklamer” og navneskilte på den gamle adresse.

Læs mere på postnord.dk


Melde flytning til energileverandører

Du skal ligeledes melde flytning til både strøm-, vand- og varmeforsynings selskaber. Tidsfristerne varierer en smule mellem de forskellige selskaber, så tjek gerne din nuværende leverandørers hjemmesider for nærmere info.

Hos AURA El-handel er tidsfristerne senest 7 dage før og efter flyttedato. Du kan sagtens fortsætte med at være kunde hos AURA, selvom du flytter. Husk, du hæfter for elforbruget på fraflytningsadressen, indtil den dato, hvor aftalen officielt er opsagt.

Er du tilmeldt betalingsservice hos AURA Energi, er det vigtigt, at du ikke afmelder dine aftaler fra betailingsservice, før du har modtaget din slutopgørelse. Det gælder også, hvis du har penge til gode.

Meld flytning hos AURA Energi


Affald og renovation

Uanset om du bor i lejlighed eller hus, har du helt sikkert noget affald, du gerne vil af med. Affaldshåndtering ejes af din kommune. Tjek din kommunes hjemmeside for oplysninger om afhentning af almindeligt affald, storskrald, genbrug m.v.

Her finder du også mulighed for at se tømningsdage, tilmelde sms-beskeder om næste tømning mv. Du kan også finde takster og bestille større elle mindre affaldsbeholdere eller ekstra beholdere og bestille ny affaldsbeholdere til nybyggede boliger.

Har du ekstra affald efter en flytning kan du også undersøge, om din kommune tilbyder afhentning af storskrald – enten på faste dage eller om du kan bestille en afhentning af storskrald.

 

HUSK OGSÅ at melde flytning til:

 • DR licens
 • Aviser, blade, bøger, magasiner
 • Speciallæger, tandlæge andre behandlere
 • Blodbank
 • Bank
 • Forsikring
 • Fagforeninger og a-kasse
 • Vuggestue, dagpleje, børnehave, skole og SFO
 • Arbejdsgiver
 • Fritidsaktiviteter, medlemskaber, klubber og foreninger
 • Div. online indkøbsprofiler – når du køber tøj, gaver, mad m.m.
 • Familie, venner og bekendte


Til selve flytningen får du også brug for:

 • At bestille flyttebil eller trailer
 • Hænder – alle dine flyttevenner skal aktiveres, med mindre du bestiller et flyttefirma
 • Tæpper, papir og bobleplast til indpakning. Undgå avispapir, da tryksværten smitter af
 • Kantbeskyttere til møbler
 • Mad og drikke til dine hjælpere
 • Affaldssække til affald

Ud over alt det andet du skal huske, den dag du flytter, er det en rigtig god ide selv at aflæse og notere dit forbrug på strøm, vand og varme på både din gamle adresse og din nye adresse.

Dermed sikrer du, at du kun kan opkræves betaling for dit eget forbrug, frem til du flytter.

Bemærk dog, at hvis du ejer boligen på din tidligere adresse og stadig har boligen til salg, så skal du først aflæse, den dag boligen overdrages til den nye ejer.

Nu er det så, du kan se, hvor du mangler at få hjælp, efter at hverdagen igen har taget over.

Når du ikke at få hængt dine lamper op, mangler du flere stikkontakter eller skal du have tilsluttet en opvaske- eller vaskemaskine. Så kan du overveje at kontakte din lokale elektriker og få hjælp til de sidste elektrikeropgaver og elinstallationer.

Bor du i Østjylland har AURA Installation 50 dygtige elektrikere klar til at hjælpe.

Kontakt AURA Installation


Meld flytning til AURA

Meld flytning og bestil strøm og internet med det samme  - vi har gjort det ganske enkelt.

Gå til meld flytning

Bemærk, har du spørgsmål til folkeregisteradresser, SKAT eller lignende, er det vigtigt, at du henvender dig direkte til borger.dk, din kommune eller SKAT.