Fem ting du skal huske, når du flytter

Skal du melde flytning til dit elselskab eller bestille internet og TV til din nye bolig?

Er du på vej til et nyt sted? I sådan en situation er der rigtig mange ting, man skal have styr på, men husk også, at du selv har ansvaret for at melde flytning til dit elselskab og internetudbyder.

Hvis du husker disse fem ting for både strøm og internet, er du allerede godt på vej.

Er du på vej til et nyt sted? I sådan en situation er der rigtig mange ting, man skal have styr på, men husk også, at du selv har ansvaret for at melde flytning til dit elselskab.
Hvis du husker disse fem ting, er du allerede godt på vej.

1. Husk, at der er 100% frit valg af el-leverandør i Danmark

Når du flytter, bestemmer du 100% selv, hvem du vil købe strøm hos på den nye adresse. Du er ikke tvunget til at tage den eksisterende elleverandør på adressen, eller den elleverandør som ejendomsmægleren måske anbefaler. Hvis du er tilfreds med dit nuværende selskab, kan du sagtens tage din elaftale med videre.

Find en samlet oversigt over el-leverandører på elpris.dk

 

2. Husk at overholde tidsfristerne

Både ved fraflytning og indflytning er der nogle tidsfrister, som er vigtige at overholde, så du undgår unødvendige opkrævninger. Er du kunde hos AURA El-handel, er fristen for at melde flytning senest 7 arbejdsdage før og efter flyttedatoen.

Find alle reglerne når du skal melde flytning til AURA

 

3. Husk, at tidsfristerne kan variere fra selskab til selskab

Tidsfristerne kan variere fra selskab til selskab, så gå ind på dit nuværende elselskabs hjemmeside og se hvilke tidsfrister, der er gældende for dig. Her finder du også den formular, du skal udfylde for at melde selve flytningen.

Meld flytning hos AURA

 

4. Husk at opsige dine gamle elaftale

Husk at opsige din gamle elaftale hos leverandøren til din gamle adresse, så du ikke bliver afregnet for forbrug efter du er flyttet. Du skal dog være opmærksom på at:

  • Du først skal opsige aftalen på den datoen, hvor du overdrager boligen til ny ejer eller lejer. Så længe du stadig er ejer eller står som lejer af en bolig, er det dig, der hæfter for det forbrug der måtte være.
  • Du skal IKKE opsige, hvis du flytter hjemmefra eller har købt sommerhus, eller anden ekstra bolig. Så skal du i princippet bare bestille en elaftale.
    Bestil strøm hos AURA El-handel

 

5. Husk, du skal melde din flytning online

Husk, du skal melde selve flytningen på dit elselskabs hjemmeside, for at sikre, at det bliver registreret korrekt.

Skal du flytte? Meld din flytning hos AURA