Voldsom stigning i datatrafik under Coronakrisen

65% stigning i datatrafikken!

Så meget mere, har vi østjyder benyttet fibernettet under Coronakrisen.

At arbejde hjemmefra er blevet dagligdag for langt de fleste af os. I det omfang, det var muligt, har vi skiftet kontoret ud med køkkenbordet, hjemmekontoret, børneværelset eller kvisten.

Fælles for os alle er, at vi gør det af samfundssind, vi indretter os bedst muligt – og vi bruger internettet.
På imponerende kort tid har vi lært at benytte Skype, Teams, Meet, Zoom mm. Virtuelle møder har fyldt kalenderen og taget pladsen fra mødelokaler, klasseværelser og lange transporttider.

Det har været en omstilling, som kom nærmest ud af det blå – men vi har taget den nye arbejdsform til os. Og på trods af den nærmest tvungne indgriben i vores dagligdag, så har hjemmearbejdet vist os nogle fordele, som vil præge vores arbejdsmønster fremover – når Corona forhåbentlig snart er fortid.

Coronakrisen har vist, hvor vigtigt det er for vores hverdag at have en ordentlig digital infrastruktur og adgang til den digitale livline, som f.eks. fibernettet udgør.

Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi

 

Det sociale liv, fællesskabet, nærværet, den personlige kontakt, kropssproget; alt det, der er kendetegnende for os mennesker, kan naturligvis ikke afløses af digitale møder.

Det fungerer tilfredsstillende for mange virksomhedsmøder, men den daglige kontakt mellem kolleger, venner, familie og ikke mindst klassekammerater, skal ikke foregå online.
Men – Coronakrisen har understreget fibernettes vitale betydning meget tydeligt.

Havde vi ikke haft adgang til en ordentlig digital infrastruktur, havde krisen set helt anderledes ud.

Så havde den 50% bemanding, som mange arbejdspladser har indført pga. restriktionerne fra Sundhedsmyndighederne, måske også været nødvendig på hjemmekontorerne – af den enkle årsag, at infrastrukturen ikke kunne magte den spidsbelastning, krisen medførte.

AURA Fiber Internet og IPTV-trafik februar 2020 – marts 2021

50 % mere TV

Det er også en sjat! Og selvfølgelig også noget, der har været med til at teste fibernettets kapacitet og ikke mindst stabilitet.

Årsagen til den voldsomme stigning er ganske åbenlys, da vi jo alle har været meget mere hjemme, eftersom der har været lukket ned for alle kulturelle tilbud. Derfor har vi også set væsentlig flere film og TV-udsendelser, end vi ellers ville gøre.

Efter Corona

I AURA er vi spændte på, hvordan tallene kommer til at se ud, når vi igen møder talstærkt op i klasselokalerne og på arbejdspladserne. De vil helt sikkert falde, men vi regner alligevel med, at datatrafikken på både internet og TV fortsat vil være betydeligt højere end før Corona.

Vi har taget hjemmearbejdet til os, vi er blevet vildt gode til at kommunikere online, og den erfaring medfører, at vi fremover fortsat vil benytte og udnytte de fordele og muligheder, som hjemmearbejde giver os.

Muligheden for at tilrettelægge sin arbejdsdag mere fleksibelt har store fordele. Arbejdet kan planlægges i harmoni med daglige sysler, ikke mindst for børnefamilier. Stress kan reduceres fordi en lille gåtur pludselig er mulig midt i arbejdstiden. Frokosten kan nydes med konen, kæresten eller børnene.

Find den positive vinkel

Corona er en grim oplevelse, som vi helst havde været foruden!
Men hvis krisen kan hjælpe os til fremover at stille færre krav til os selv, at planlægge både arbejdet og fritiden uden så store krav til, hvor meget vi skal nå, så er der kommet noget godt ud af en ellers trist oplevelse.

Dansk Energi har udgivet en artikel om datastigningen, fibernet og videoløsninger Hurtigt internet blev livline i coronakrise.

Her kan du læse, hvordan vi danskere længe har været klar til at omlægge vores arbejde og hverdag, fordi fibernettet gør det muligt.

Ikke bare muligt i krisetider, når vi er tvunget til det, men fordi det åbner for en masse muligheder, hvor fibernettet er med til at gøre hverdagen så meget lettere for rigtig mange mennesker.

 

Har du brug for en forbindelse, det kan trække noget data igennem? Tjek om du kan få lynhurtigt internet på din adresse

 

Kan jeg få 1 GIGA?

Tjek din adresse og se om du kan få fibernet

Yes, tjek mig nu